Nieuws

Wat zien leerlingen uit Saendelft graag in het groen?

kruisjes

We zijn volop in gesprek over de grasstroken in Parkrijk in Saendelft. We horen graag van bewoners hoe ze de brede grasstroken het liefste gebruiken. Met meer en verschillend groen maken we er een fijne plek van om mensen te ontmoeten, te spelen, te sporten, om schaduw op te zoeken of te genieten van bloeiende bloemen.
 
In de wijk wonen veel jonge mensen in de leeftijd tussen 4 en 12 jaar. We vinden het belangrijk ook hun mening te horen. Daarom hebben we de leerlingen van de leerlingenraad van ICBS De Oceaan uit Saendelft om hun inbreng gevraagd. En dat deden ze maar wat graag en hoe! Eerst spraken ze in december al vol betrokkenheid met wethouder openbare ruimte Wessel Breunesse bij een koffiemoment in de wijk. En nu hebben ze via foto’s aangegeven hoe zij de grasstroken graag zouden willen gebruiken. Daarop is te lezen dat ze graag willen spelen met speelobjecten van natuurlijke materialen bij een strandje aan het water en hun zintuigen willen prikkelen in een zintuigentuin. Wat ook hoog scoort is een egelvriendelijke omgeving, drijvende eilanden met waterplanten en zitplekken om een BBQplaats.
Deze inbreng wordt meegenomen in het voorlopige ontwerp wat later op het volgende participatiemoment weer wordt gepresenteerd aan de bewoners.

Wilt u een beeld krijgen van wat de leerlingen graag zien in het groen? Kom dan vanavond naar de bijeenkomst in Praktijkschool De Brug, inloop op 19.00 uur. Ook kunt u hier vanavond 2 workshops volgen naar keuze. U kunt zich hier aanmelden
 

|

Aanmelden nieuwsbrief

zaanstad
3127