Nieuws

Het programma van de bijeenkomst is bekend!

vergroenen in de wijkWat gaan we doen?

We gaan samen met u werken aan een plan voor het groen in de wijk. We hebben een programma samengesteld met allerlei workshops. In de workshops praten we door over verschillende thema’s. In dit nieuwsbericht vindt u een overzicht van alle workshops. De workshops kunt u kiezen op de avond zelf. U kunt deelnemen aan 2 workshops.

Meld u aan voor de bijeenkomst op dinsdagavond 13 februari 2024 
U kunt tussen 19:00 en 19:15 uur binnenlopen in praktijkschool De Brug, Saenredamstraat 39 in Assendelft. 

Komt u ook? Meld u direct aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Welke workshops kunt u kiezen?

  1. Routes door het groen

Veel bewoners geven aan dat je op dit moment niet prettig door de groenstroken kan wandelen. De paden liggen vooral aan de randen. Veel mensen willen graag de groenstrook oversteken. Dit zien we aan de paadjes die daar ontstaan. In deze workshop gaan we samen nadenken over hoe we de groenstroken beter bereikbaar maken voor iedereen. 

  1. Hoe gebruik je het groen samen?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen geniet op zijn manier van het groen in Parkrijk. Zo zijn er spelende kinderen, wandelaars met honden, rustzoekers, sporters en ga zo maar door. Soms gaat dat prima samen, maar soms zitten mensen elkaar in de weg. We gaan met elkaar in gesprek over hoe we het groen gezamenlijk kunnen gaan gebruiken. Praat u mee?

  1. Wat krijgt waar een plek?

Er zijn allerlei wensen naar voren gekomen voor het gebruik van de groenstroken. Zo is er behoefte aan sport en spel, aan meer en aantrekkelijke zitplekken, aan plekken voor rust en educatie over groen. In deze workshop praten we door over die wensen en hoe we die een plek kunnen geven binnen de beschikbare ruimte.

  1. Beleving van het groen

Tijdens de straatgesprekken zijn er allerlei voorbeelden besproken hoe het groen ingericht kan worden. In deze workshop gaan we daar wat dieper op in. Denk aan hoogteverschillen, verschillende soorten beplanting en bloeiperiodes. Hoe ziet dat er dan uit? Wat voor sfeer geeft dat? Wat maakt het zo interessant? En op welke plekken?

  1. Overgangen van land en water

Parkrijk ligt in een waterrijke omgeving. Toch is de verbinding met het water minimaal. Elke groenstrook eindigt in een watergang. De watergangen hebben stenen kades en het water is niet toegankelijk. Dat is jammer. In de straatgesprekken is kort stilgestaan bij de mogelijkheden voor de kades. Welke kansen liggen er voor deze locaties tussen land en water?

  1. Beheer en adoptie

Wil je zelf een actieve bijdrage leveren aan het openbaar groen in Parkrijk? Tijdens de straatgesprekken merkten we dat hier zeker animo voor is in de wijk. Met deze workshop willen we samen nadenken over wat de wensen en mogelijkheden zijn voor beheer en adoptie. En we praten door over hoe je dit met elkaar organiseert. Denkt u mee?

  1. Natuur en biodiversiteit

Een veel gehoorde wens is dat veel bewoners meer 'natuur' willen beleven in het groen. In deze workshop gaan we nadenken hoe we de wijk biodiverser kunnen inrichten. Hoe zorgen we dat we de groenstroken een aantrekkelijke plek maken voor verschillende dieren, vogels en insecten? Wat is daarvoor nodig?

We hopen u te zien op dinsdag 13 februari!

 

|

Aanmelden nieuwsbrief

zaanstad
3127