Nieuws

Uitnodiging uitwerken ideeën voor Groener Parkrijk op 19 juni

profiel_glooiing

We willen graag samen met u Parkrijk groener en aantrekkelijker maken. Tijdens de bewonersavonden in april hebben meerdere (groepen) bewoners aangegeven graag een stuk van de groenstroken of een thema verder te willen uitwerken. Ze willen bijvoorbeeld mee-ontwerpen aan de beplanting en de speelobjecten, of meer ruimte voor natuur maken. Daar werken we graag aan mee!

Gaat u aan de slag met uw idee?

Heeft u ook een voorstel? Misschien wilt u met een groep een fruitboomgaard opzetten, of een pluktuin, of ……(vul zelf maar in).

In juni hebben we twee avonden beschikbaar op woensdag 19 juni 2024, met reservedatum (donderdag 20 juni) waarop u met onze ontwerpers uw voorstel verder kunt uitwerken. Net als de vorige avonden vindt dit plaats in praktijkschool De Brug, Saenredamstraat 39. Op basis van het aantal aanmeldingen maken we een planning voor de(ze) avond(en).

Hoe werkt het?

  • In de samenvatting kunt u zien wat er in de afgelopen tijd al bedacht en besproken is. Dat geeft richting aan wat er komt op de groenstroken.
  • Organiseer u in een groep(je). Dat kunnen bijvoorbeeld bewoners uit uw straat zijn, of bewoners aan weerszijden van de groenstroken. Iedereen die in de wijk woont kan voorstellen indienen, dus ook de bewoners die niet direct aan een groenstrook wonen. De groenstroken blijven openbaar gebied. Dus met uw voorstel werken we aan iets voor iedereen!
  • Meld u voor 11 juni 2024 aan via het formulier. U krijgt hiervan een bevestiging.

Volgende stap: een uitgewerkt ontwerp
Wilt u op dit moment niet actief meepraten over de verdere uitwerking? Dat is ook prima. In dat geval kunt u in september/oktober de uitwerking van het ontwerp komen bespreken op een informatiemarkt.

Op de hoogte blijven?
Meld u aan voor de nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van alle stappen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Sandra Wouters, projectleider van de gemeente Zaanstad. Dit kan op werkdagen via telefoonnummer 14075. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.

|
zaanstad
3127