Nieuws

Onderhoud slecht groeiende bomen Saendelft-West



IMG_7749_lr

Misschien weet u al dat veel bomen die destijds in Saendelft zijn geplant niet goed groeien. Dit komt door slechte groeiomstandigheden, beschadigingen of ziekte. Daarom zijn we in plantseizoen ‘23/’24 begonnen gestart met het vervangen van de slecht groeiende bomen. Fase 1 is klaar. Vanaf 13 mei zijn we gestart met fase 2. Dan begint de aannemer met de kapwerkzaamheden.   



Wat gaan we doen?

De bomen die gekapt worden krijgen een gele stip. De nieuwe bomen worden eind dit jaar, begin volgend jaar (in het plantseizoen) op dezelfde plekken geplant. Voor die tijd verbeteren we de grond, zodat de nieuwe bomen straks meer voeding hebben. Soms kiezen we ervoor een andere boomsoort terug te planten omwille van de biodiversiteit.Let op: dit gaat niet over de bomen in de groenstroken. Voor de groenstroken wordt nog gewerkt aan een ontwerp, in samenwerking met bewoners.

Extra groen in de wijk


Waar mogelijk planten wij extra bomen. En brengen we in de boomspiegels rondom de bomen ook extra beplanting aan, zoals heesters. Zo wordt Saendelft weer een beetje groener. 

Meer informatie


Op de website Buitengewoon Zaanstad  vindt u meer informatie over het project. Daar staan ook tekeningen waar u kunt zien wat en waar de werkzaamheden zijn. 
 

|
zaanstad
3127