Nieuws

Tegel eruit, groen erin. Doet u mee? Wij halen gratis uw oude tegels op!

geveltuin-vergroenen...De gemeente Zaanstad doet ook dit jaar weer mee aan het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen, dat loopt van 21 maart tot 30 oktober. We gaan op verschillende plekken in de stad, zoals op speelplaatsen en schoolpleinen, tegels vervangen door groen. We dagen inwoners uit om - letterlijk – ook hun steentje bij te dragen. Wilt u uw tuin vergroenen? Wij helpen u van uw oude tegels af! 

Wij organiseren ook dit jaar weer vier keer een ‘tegelophaalservice’: in de weken van 6 mei, 24 juni, 2 september en 14 oktober. Wij komen dan langs om uw tegels op te halen. Als u zich aanmeldt doet u automatisch mee aan de winacties die we per ophaalronde organiseren. Voor de ronde in mei verloten we 10 plantjes onder de aanmelders.  

Hoe werkt het? 

U kunt zich tot uiterlijk de donderdag vóór de ophaalweek om 12.00 uur aanmelden. 

Stuur dan een mailtje naar tegelsophalen@zaanstad.nl. Vermeld daarin uw naam en adres, om hoeveel tegels het gaat en waar ze liggen. Stuur een foto mee. Dan kunnen we de tegels laten registreren in de Tegelteller van het NK Tegelwippen. 

Meer weten? Tegelwippen - Buitengewoon Zaanstad

Fleur uw stoep op met een geveltuintje

geveltuin-vergroenen...In Parkrijk zien we veel stenige stoepen. Daar kunnen we samen iets aan doen!  Een geveltuintje is een makkelijke en leuke manier om meer groen in de straat te krijgen. Je hoeft er echt geen groene vingers voor te hebben. En de gemeente regelt de aanleg. Omdat we in Parkrijk  toch aan het werk gaan met het herinrichten van de groenstroken, kunnen we dit mooi combineren. We verzamelen alle aanvragen en leggen dan na de zomer in een week alle nieuwe geveltuinen in de wijk aan. 

Wilt u ook een geveltuin? Kijk voor meer informatie op Geveltuin - Buitengewoon Zaanstad.

|
zaanstad
3127