Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst op dinsdagavond 13 februari

groenstrook

We willen graag samen met u Parkrijk groener en aantrekkelijker maken. Eerder hebben we een vragenlijst verspreid en zijn we met een koffiekar de wijk ingegaan. We hebben veel waardevolle informatie opgehaald. Wij willen samen met u een eerste plan maken voor het groen in de wijk. Dit plan maken wij tijdens de bijeenkomst. Het groenplan wordt een samenwerking tussen de gemeente èn bewoners. Uw inbreng is belangrijk om tot een goed plan te komen. 

Meld u aan voor de bijeenkomst op dinsdagavond 13 februari 2024 
U kunt tussen 19:00 en 19:15 uur binnenlopen in praktijkschool De Brug, Saenredamstraat 39 in Assendelft. 
Komt u ook? Meld u voor aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Dit kunt u doen tijdens de bijeenkomst: 

  • De wethouder opent de bijeenkomst om 19:15 uur. Daarna volgt er een korte uitleg over het doel van de avond en hoe de avond er uit zal zien. 
  • We hebben een programma samengesteld met allerlei workshops. Elke workshop gaat over een ander onderwerp. U kunt meepraten bij 2 workshops. Bijvoorbeeld het maken van betere (wandel)routes, het toekomstig gebruik van het groen voor jong en oud. Ook de beleving van het groen, het maken van natuur, kansen voor de overgangen van land naar water, afspraken met en voor gebruikers en het onderhouden en adopteren van groen. De onderwerpen komen voort uit de vragenlijst en de wijkacties. 
  • De workshops lichten wij aan het begin van de avond toe, daarna kunt u een keuze maken. 
  • In de workshops gaan we in groepjes aan de slag. We verdiepen dan het onderwerp en werken deze verder uit. 
  • Na de workshops komen we nog even samen om na praten. 

Een week voor de bijeenkomst komt meer informatie over het programma van de avond op de website. Via de nieuwsbrief wordt u hier op de hoogte van gesteld. 

Kunt u niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst? 
U kunt achteraf uw suggesties achterlaten op de website. We zullen een kort (beeld)verslag maken met de belangrijkste bevindingen en conclusies. 

Na de bijeenkomst maken we een groenplan 
Het groenplan bestaat uit een tekening van de groenstroken met daarin voorstellen voor mogelijkheden in het groen met voorbeeldfoto’s. Rond april 2024 ontvangt u een uitnodiging om het groenplan op de website t te bekijken. U kunt dan uw reactie geven. In de maanden daarna werken we met u het plan verder uit naar een ontwerp per buurt.

Dit kunt u nog meer doen om de wijk groener te maken 
U kunt bijvoorbeeld uw voor- of achtertuin vergroenen, een geveltuin aanleggen, regenwater opvangen en groen adopteren. Op de avond kunt u aangeven of u meer informatie wilt over de mogelijkheden in uw eigen tuin. U kunt daarna ook op de website uw interesse aangeven. 


Graag tot ziens op 13 februari! 

|

Aanmelden nieuwsbrief

zaanstad
3127