Nieuws

Praat mee over de groenstroken in Parkrijk!

huidigesituatie


Wat vindt u van de groene plekken in uw buurt? Ziet u kansen voor meer groen? We horen van veel bewoners dat ze de brede grasstroken in Parkrijk saai vinden. Er mogen meer verschillende planten en bomen komen, en meer aandacht voor ontmoeten en spelen. 

Groene buurt 
De gemeente Zaanstad is het hier van harte mee eens. We vinden groen in de wijk heel belangrijk! Je kunt er mensen ontmoeten, spelen, sporten, schaduw opzoeken of genieten van bloeiende bloemen. Bovendien is groen in de wijk goed voor bijen, insecten en andere dieren. Het zijn koele plekken met warm weer en groen kan helpen om water op te vangen als het hard en lang regent. Daarom kijken we graag samen met u hoe we de wijk groener, en aantrekkelijker, kunnen maken. 


Het komende jaar kunt u op verschillende momenten meedenken over het groen in de wijk. Via deze website vindt u de exacte locaties van de grasstroken die wij gaan opknappen. We horen graag uw mening. Voordat we aan de slag gaan, horen we graag eerst wat u van het huidige groen vindt. Wat vindt u er mooi of fijn aan, en wat vindt u minder prettig? Hoe gebruikt u het groen nu en wat ziet u als kansen voor het groen?

Vul de vragenlijst in en denk mee over een groener Parkrijk Saendelft. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. U kunt de vragenlijst tot 1 november 2023 invullen.

Hoe gaat het verder?

  • We komen dit najaar naar u toe in de wijk om met u in gesprek te gaan en wensen op te halen. Met de resultaten van de vragenlijst en de wensen die we in deze gesprekken ophalen, bereiden we een bijeenkomst voor met allerlei ideeën voor het groen in de wijk.
  • Begin volgend jaar organiseren we deze bijeenkomst en gaan we met elkaar praten over de eerste ideeën voor het groen.
  • We werken dit uit in een groenvisie. Die leggen we weer aan u voor.
  • In een aantal stappen werken we de groenvisie uit in een groenontwerp voor de wijk.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Als u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via het telefoonnummer van de gemeente 14 075, per mail via S.wouters@zaanstad.nl of via het contactformulier van deze website.

|

Aanmelden nieuwsbrief

zaanstad
3127